Verdiepingsdag voor de professional

"Yes, geslaagd! Kattentrimmers diploma op zak, maar wat nu?'

  • Je twijfelt of je het wel echt alleen kunt nu. 
  • Het lukt me wel, maar wat nu als ik een agressieve kat op tafel krijg? 
  • Een klit in de liezen, hoe kom ik daar nu ook alweer bij? 
  • Ik snap de theorie maar hoe leg ik deze nu aan de kattenbaasjes uit? 
  • Mijn website is klaar maar welke tarieven moet ik nu aanhouden? 

Het antwoord op voorgaande vragen reik ik je met liefde aan tijdens een 'verdiepingsdag kattentrimmen voor de professional' bij mij in de kattentrimsalon in Gemert. Ondertussen gaan we in de salon aan het werk en bied ik je graag nog wat extra vlieguren voordat je echt je eigen vleugels uitslaat in de kattentrimmerswereld. 

Review: "Heel erg bedankt voor de super leuke en leerzame stagedagen! Ook wil ik je bedanken voor alles wat ik van je hebt geleerd!"

Ja, geef me extra vlieguren! 

'Alweer de zoveelste kras op mijn armen deze week, ik stop ermee! Ik kan het toch niet!'

Kom jij ook geregeld zo thuis? Ik wel in de eerste jaren van mijn carrière. Je wilt niet weten hoe vaak ik de handdoek niet in de ring heb willen gooien, maar gelukkig heb ik doorgezet (9 jaar alweer). Maar oh wat zou het makkelijk zijn geweest als ik destijds iemand had die me een dagje op sleeptouw had genomen om me weer op de goede rit te zetten. 

Ben jij al jaren kattentrimmer maar zit je soms toch nog in de knoop met jezelf, of de kat natuurlijk, ook dan ben je welkom voor deze verdiepingsdag. 

Ja, help me door deze lastige tijd heen! 

Review: "Nog eens bedankt voor de super fijne leerzame dag!"

'Katten trimmen is dat iets voor mij?'

Katten zijn te leuk, dus een carrière als kattentrimmer zie je wel zitten. Tenminste dat denk je, maar het opgeven voor een vakopleiding katten trimmen gaat je toch nog net iets te ver? Ook dan is deze verdiepingsdag iets voor jou want na een dagje meelopen in de salon heb je een mooi beeld van het vak en kom je er hopelijk achter dat de beren op de weg toch niet zo gevaarlijk zijn. 

Ja, ik kom graag een keertje bij je proeven van het vak! 

De docent

'Ik ben Wendy Govers - van Thiel en ben vanaf 2010 werkzaam in mijn eigen kattentrimsalon. Daar waar ik in de beginselen ambulant werkte bij klanten in Eindhoven en omgeving ben ik in 2014 uitgebreid met een vaste kattentrimsalon bij ons kattenhotel en trim ik enkel en alleen nog in de trimsalon. Maar nu sla ik alweer een stap over. 

Tijdens de opleiding Honden trimmen die ik volgde bij het HKI in Bunnik werd ik getriggerd. Op mijn stageadres werden namelijk ook katten getrimd. 'Waarom deed niemand dit, dit wilde ik ook!' was wat ik dacht. Dus zo gezegd zo gedaan, ik haalde voor de vorm nog mijn honden trim 'papiertje' en ging op zoek naar een kattentrimopleiding, welke niet bleek te bestaan. 'Maar gelukkig had ik mijn honden trim diploma op zak' dat in combinatie met een 2-daagse kattentrimworkshop moest toch voldoende zijn? Maar niets bleek minder waar. Hoe enthousiast en vol vertrouwen ik ook aan de slag ging, dit vertrouwen sloegen mijn eerste klanten er letterlijk en figuurlijk uit. 

Na 2 jaar, ja ik ben een volhouder, was ik het zat en besloot ik dat het anders moest. Ik ging opnieuw naar les, en naar een extra verdiepingsdag over kattentrimmen, welke inmiddels op de markt was gekomen, en naar kattengedragsles. Deze 2 opleidingen veranderen alles en ik kon er weer met goede moet tegenaan. 

Jaren later, in 2016, kreeg ik de kans om bij het HKI, daar waar ik ook mijn diploma honden trimmen heb gehaald, mee een vakopleiding katten trimmen op te zetten. Deze kans heb ik met beide handen gegrepen want hoe mooi is het om toekomstige collega's te weerhouden van de 'fouten' die ik heb gemaakt. In eerste instantie was ik betrokken bij het ontwerp van de opleiding, de theorielessen over de praktijk in de kattentrimsalon en voor de praktijkdagen en de praktijkexamens. 

Ad-book-epub

Aangezien de theorielessen niet te combineren waren met mijn kattenhotel houd ik het nu alleen nog bij het praktijkwerk. Enkele 10-tallen cursisten hebben inmiddels hun praktijkexamen met goed gevolg bij me afgelegd. Het blijft zo geweldig om nieuwbakken kattentrimmers met een goede basis op pad te sturen. 

Daarnaast besloot ik in 2018 dat er nog meer kennis moest komen over vachtverzorging bij katten en dan met name bij de katteneigenaar. Er was immers weinig voor handen en zeker niet in boekvorm. Dat wat eind 2018 begon als het ebook: 'Een klitvrije kat, zo doe je dat!' bouwde ik in 6 maanden uit tot een heus boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!' welke in juni 2019 het licht zag. Met klamme handjes bestelde ik maar liefst 1000 boeken, zou echt iemand ze kopen? En ja hoor, in september was ik al bijna door mijn 1e druk heen. 

Dit is in een notendop de weg die ik bewandeld heb in mijn trimmend bestaan, graag help ik jou op jouw weg.'

Ja, ik ga graag met je op pad! 

Praktische info

De verdiepingsdag katten trimmen voor professionals vindt plaats in de trimsalon in Gemert. Om ervoor te zorgen dat je de aandacht krijgt die je verdiend en antwoord krijgt op de vragen waar je op dat moment mee zit zijn er maximaal 2 deelnemers per dag in de trimsalon aanwezig. Ook wanneer er maar 1 deelnemer ingepland kan worden gaat de dag gewoon door en heb je simpelweg privéles. 

Het meebrengen van een eigen kat voor deze opleiding is niet nodig, maar mag in overleg wel. In principe wordt er gewerkt met klanten uit de trimsalon van Cats Only.

Omdat ik met een dergelijke constructie afhankelijk zijn van de agenda's van de klanten kunnen dagen niet lang vooruit gepland worden. Wil jij je opgegeven laat me dan vooral weten welke dagen je wel of juist niet kunt zodat we op zoek kunnen naar een passende dag met voldoende katten in de trimsalon. Ik zorg er in ieder geval voor dat er minimaal 3 maar liever nog meer katten aanwezig zijn op een verdiepingsdag. 

Hoe ziet een dag eruit? Een half uur voor aanvang van de eerste klant spreken we af bij de salon in Gemert zodat we eerst op ons gemak kennis kunnen maken onder het genot van een kopje koffie of thee. Gebruik dit half uurtje vooral om aan te geven wat jij wil halen uit deze dag, zodat ik kan zorgen dat je echt verder kan na deze dag. Bij aanvang van de klant duiken we meteen de trimsalon in en gaan we aan het werk. In sommige gevallen zal de klant zelf naar huis gaan maar in de meeste gevallen blijft de katteneigenaar er gewoon bij. Dus ja, er wordt op je vingers gekeken. Maar zie het maar een manier om je koudwatervrees te boven te komen want hierdoor kom je er meteen achter hoe behulpzaam het is als de eigenaar erbij blijft. Katten zijn immers erg gehecht aan vastigheid. 

Tijdens maar ook tussen het trimmen van de katten door is er alle tijd om je vragen te stellen en ook aan het einde van de dag nemen we nog even de tijd om de dag rustig door te nemen. 

Mis je nu nog een theoriegedeelte? Dat klopt! Punt 1 omdat het simpelweg een te dure aangelegenheid wordt om 1 op 1 of 1 op 2 theorieles te geven en punt 2 omdat deze cursus voor velen een bijscholing is is een volledige herhaling van de lesstof niet te doen. Daarom kies ik ervoor om je bij aankoop van de verdiepingsdag een exemplaar van mijn ebook:'Klitvrije kat, zo doe je dat!' cadeau te doen. Deze ontvang je bij aankoop direct in je mailbox. Tip: Lees hem volledig door voor de cursus en schrijf je vragen op, ook als je al trimmer bent. Ongetwijfeld kom je nog nieuwtjes of oh ja-tjes tegen waarmee we aan het werken kunnen tijdens de dag. 

Omdat ik werk met trimmers in diverse stadia van hun carrière en omdat de modellen 'echte' klanten van vlees en bloed zijn heb ik gekozen voor verschil tussen een verdiepingsdag (kijkdag) en een masterclass (hands-on). Op de verdiepingsdag kijk en loop je met mij mee. Ik ga aan het werk, jij kijkt mee, voelt mee, steekt af en toe een handje toe en raakt rustig aan bekend met het werk in de kattentrimsalon. Ondertussen ben ik er voor je om alle vragen te beantwoorden.

Vervolgens kun je je opgeven voor een Masterclass waarbij je zelf hands-on aan de slag gaat! En krijg je zelf mijn klantjes in handen. Natuurlijk sta ik aan je zijde, help je waar nodig, spring in als ik denk dat iets anders kan of moet en neem het over als je het even niet meer ziet zitten, of als het simpelweg te lang duurt voor de kat. Leren kost immers tijd en geduld is nou niet echt wat katten veel hebben. Houd jij het liever bij kijken dat kan, dan schaf je gewoon nog een keer een kijkdag aan. 

Kom maar op, ik start meteen! 

Zit jij al te trappelen en wil je meteen aan de gang maar vraag je je af wat dit dan wel niet allemaal gaat kosten?  

Verdiepingsdag - Kijkdag € 85,- incl btw 

Masterclass - Hands-on € 135,- incl btw 

En dat voor (bijna) privéles!

 

Note: Op al onze diensten zijn de algemene leveringsvoorwaarden van de Dibevo van kracht.