Blog


BACK
nov 15, 2019 |
Wendy

Cats Only Blog: Mijn ondernemersverhaal 2/2

Vorige week nam ik je in het eerste deel van dit blog mee in mijn ondernemersverhaal. Van boerendochter, via paardrijinstructrice bij mijn eerste eigen bedrijf naar poepschepper, voor de baas welteverstaan. Deze week neem ik je mee in het 2e deel van mijn verhaal. 

Beginnen bij het begin? Klik dan hier voor het eerste deel. 

 

In de verkoop 

Na deze eerste enge keer ontslag nemen volgde de 2e keer wat sneller want na 2 jaar zei ik ook deze baas gedag. Oke, ik sla een stuk over…. In 2012, ten tijde dat ik in contact wam met de niet invasieve manier van trimmen, besloten we na een verbouwing van 5 jaar dat ons huis af was en zetten we het te koop. Daar waar velen ons voor gek verklaarden, want eindelijk hadden we dat mooie huisje en nu verkochten we het weer. Voor ons was het niets meer dan logisch, we woonden destijds hartje Eindhoven in een rijtjeshuis op Strijp terwijl wij beide gewend waren vrij en achteraf te wonen. Dat was wat wij dus weer wilden. Dus noem het lef of noem het gek het huis ging in de verkoop, 4 dagen later verkocht we het en toen? Via via kwamen we terecht bij een huurhuis in Weert waar we tijdelijk konden wonen zodat we verder konden zoeken naar een betaalbare vrijstaande boerderij, bouwval mocht zeer zeker ook, met minimaal 3000 m2 grond in een straal van 30 autominuten van Eindhoven. 

Tja, en toen werd ons doorzettingsvermogen op de proef gesteld, de crisis brak aan en de hypotheken bleken zo in te zakken dat we ineens niets meer konden kopen. Op een gegeven moment leek het zelfs onmogelijk om een type huis als ons oude vertrouwde, en vooral ook mooi verbouwde, huis weer terug te kopen. Dan zakt de moed wel in de schoenen. En toch gingen we door, dagelijks struinde ik op Funda welke ik tezamen met Jaap uit mijn hoofd kende. Totdat er op oudjaarsdag iets nieuws op mijn netvlies verscheen.  Een vervallen boerderij aan een watertje met een idyllisch bruggetje met een grote vuisttbrede scheur in de gevel was het eerste plaatje wat ik zag. En toch waren we verkocht! Vrijstaande boerderij in het buitengebied check, voldoende grond voor paard Chip check, goede nutsvoorzieningen ondanks dat het aan een zandpad ligt check en tot slot vraagprijs check! 

Een goede start van het nieuwe jaar 

Dus gebeld, verkoper van de oliebollen afgehaald en meteen gaan kijken in Gemert. Vele zagen een hoop stenen op een halve hectare oerwoud. Wat volgens de advertentie een organische tuin was. Nu heb ik gelukkig meer verstand van katten dan van tuinieren maar de organische tuin was in werkelijkheid een halve hectare wat ooit een mooi bos met boomgaard was geweest, maar door 40 jaar achterstallig onderhoud een on doorkombare bende van struiken takken en bomen was geworden. Wat wij zagen was een super locatie en we kochten deze ‘ellende’ op 7 januari 2014 tekende wij het aankoopcontract. Ons doorzettingsvermogen was niet voor niets geweest. 

Onze droom

Oke verder, we verhuisden naar onze bouwval in Gemert, ik nam ontslag want werken voor een baas bleek toch niet zo mijn ding en zetten om een financieel gat te vullen een trimsalon neer op de Broekkantseweg zodat ik snel de kattentrimsalon verder uit kon breiden. Om nog wat extra’s bij te verdienen maakte ik ook nog een uitstapje naar het honden trimmen en doopte kattentrimsalon Pets Choice om in Trimsalon Pets Choice. 

Ondertussen ging mijn oude droom naar een eigen pension weer kriebelen. Echter geen hondenpension maar een kattenpension. Ik zat inmiddels zo erg in de katten dat dat de meest logische stap was. Tot blijdschap van Erik want die zag al die blaffende honden al niet zitten toen wij elkaar leerden kennen. En door met lef want om een pension te beginnen was geld nodig. Aangezien de bank ons niet wilde helpen, ze zouden wel gek zijn met zo’n uniek concept, moesten wij dit zelf financieren. Dus het was of ons spaargeld gebruiken om de boerderij te verbouwen en bewoonbaar te maken, want het comfort wat ze destijds bij de bouw in 1905 hadden was zeker niet voldoende voor ons in de 21e eeuw, of het geld ging in het bedrijf. 

Het laatste werd het, echter was het budget niet toereikend voor een aannemer en werkte we 1,5 jaar iedere vrije minuut aan de bouw van het hotel, om over doorzettingsvermogen te spreken. In mei 2016 opende de deuren onder de naam Cats Only Kattenhotel & Katsalon. 

Happy ending 

Het hotel draait nu 3,5 jaar op volle toeren en het loopt super. Niets te klagen dus eind goed al goed. Maar nee hoor we zijn er nog niet. We hebben nog wat extra doorzettingsvermogen nodig want ook wij willen net zoals onze hotelgasten graag beschikking over de luxe van deze eeuw zoals isolatie, dubbel glas en verwarming, iets wat we niet vonden in onze oude boerderij. Dus begin 2019 ging de boerderij tegen de vlakte en startte we de nieuwbouw van ons huis. Wederom in eigen beheer, want helaas hebben we geen schatkist gevonden op het achterstallige terrein dus nog even doorzetten. Over 3 jaar zal naar schatting de boerderij klaar zijn. Waarbij we dus in minder dan 9 jaar tijd van een overwoekerd terrein van 1 hectare met hoop stenen, een goed lopend kattenhotel, een woonboerderij met het comfort van nu en een mooi aangeplant terrein voor elkaar hebben gebokst. Klinkt dat lang? Welnee, toen we hier kwamen wonen hebben we er 10 jaar voor uitgetrokken om de boerderij te verbouwen tot woonhuis, over het nieuw bouwen en het creëren van een uniek kattenhotel was toen geen eens sprake. 

Groetjes Wendy