Een glanzende vacht door goede voeding; maar hoe dan?

Door: Dr Esther Hagen - Plantinga
Dinsdag 18 september 2018 in Vianen

“Je bent wat je eet” is het bekende spreekwoord, maar geldt dat nou ook voor onze honden en katten? En wat is het effect van voeding op de huid en de vacht van onze geliefde viervoeters? Welke voedingsstoffen zijn nou van belang voor een gezonde huid en vacht? Hoe kun je tekorten aan die voedingsstoffen in de voeding terugzien aan je huisdier? En wat nou als je huisdier jeuk krijgt van zijn of haar voeding, wat zijn dan de mogelijkheden? Is het dan zinvol om graanvrije voeding te gaan geven?

Deze interactieve sessie zal zich dus bezighouden met het effect van voeding op de huid en vacht van je huisdier. Er zal veel aandacht zijn voor voeding in zijn algemeenheid, maar ook voor de zin en onzin van voedingssupplementen om de huid en vacht van je dier te ondersteunen. En dat alles op een zo interactief mogelijke manier. Dus houdt je mobiele telefoon in de aanslag, want jullie zal veelvuldig om jullie mening gevraagd worden. Weet jij hoe het werkelijk zit?

Deze lezing is zowel geschikt voor professionals (dierenartsen en assistentes, pensioneigenaren, dierenwinkelpersoneel, trimmers in opleiding of gevestigde trimmers die wel weer eens een opfrisser kunnen gebruiken) en ook voor liefhebbers die gewoon weleens willen weten hoe het nu zit. Tijdens de lezing wordt zowel ingegaan op de voeding van honden als katten.


Korte CV van de spreekster: 
Mijn naam is Esther Hagen-Plantinga. Ik ben afgestudeerd dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en Europees erkend specialist veterinaire diervoeding. In 2003 ben ik, na een onderzoekstraject van 3,5 jaar, gepromoveerd op het onderwerp “Meervoudig onverzadigde vetzuren en chronisch nierfalen bij de kat”.

Na enkele jaren praktijkervaring opgedaan te hebben ben ik in 2007 begonnen als Universitair Docent-Onderzoeker aan de afdeling Diervoeding van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, waar ik tot op heden werkzaam ben. Mijn expertise ligt op het gebied van (veterinaire) voeding van gezelschapsdieren.

Mijn missie is om goed onderbouwde en begrijpbare informatie over te brengen aan eenieder met interesse in de voeding van dieren, om zo bij te dragen aan gezondheid en welzijn.

 

 

Praktische info:
Wanneer: Dinsdag 18 september 2018
Hoe laat: 19.00 uur tot 22.00 uur (aanvang 18.30)
Waar: 't Klooster in Vianen 
Kosten: € 55,- (incl btw)