Blog

sep 15, 2019 |
Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Gastblog door Arrianne Liefrink naar aanleiding van de lezing die zij gaf tijdens de boeklancering van: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!' 

Veel eigenaren bepalen aan de hand van de vacht hoe gezond hun kat is. Een glanzende vacht betekent voor de meeste baasjes dat hun kat gezond is. Maar is de vacht van een kat eigenlijk wel een maat voor de gezondheid? Is een glanzende vacht echt altijd een gezonde kat?

sep 14, 2019 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

'In Octobter 2018, two beautiful,14-week old kittens moved in with me: Beau and Noor. They’re full siblings, from a Maine Coon mom and an unknowd dad, but their looks couldn’t be more different.

Noor shares similarities with a European Shorthair and has the most wonderful coat: it looks like an abstract expressionist painting and it’s so easy to take care of. I check it regularly, but she doesn’t need any help from me.

Her brother Beau, on the other hand, looks like a full-fledged Maine Coon. His beautiful long hair and full mane make him a sight for sore eyes. My little lion. As he grew older, though, his hairs started to form knots (as it often does with longhair breeds). I was able to remove them myself at first, but I wanted to know where they came from and how I could prevent them from forming.

I started my search for answers by making an appointment with a cat-friendly groomer and by ordering the book ‘Klitvrije kat, zo doe je dat’. A book that came highly recommended by several cat-friendly groomers. The groomer removed the exisiting knots and shared information on how to take care of Beau’s coat. The book supported her theory and practices, and more.

‘Klitvrije kat, zo doe je dat’ shares detailed information on the effects the seasons have on a cat’s coat, what other factors influence the condition of their coat, how to take care of it and which tools to use (and which not).'

aug 25, 2019 |
Kattenhotel, Vachtverzorging voor katten,  |
Wendy

Dit blog is tot stand gekomen naar aanleiding van de Catfluencer Challenge van kattengedragstherapeut Anneleen Bru met een extra helpende hand van bioloog Els Peeters.


Tropenrooster in de kattentrimsalon, je hoort het me vaak zeggen. Maar is dat niet wat overdreven als je je bedenkt dat katten oorspronkelijk uit de woestijn komen. Tel daarbij op deze zin van kattengedragstherapeut Anneleen: ‘Wetenschappelijk is bewezen dat katten eigenlijk geen verandering in gedrag als reactie op extreme temperaturen kennen, zowel niet op -10 als +40’

De zorg van vele mensen over wat te doen bij hun kat tijdens de warme periode zette Anneleen aan het denken waarbij zei advies inriep bij kattenbiologe Els Peeters. Waarop zij de besproken info weer deelde in haar Catfluencer Challenge (een challenge met maar liefst 50 dagelijkse mails waarin zij haar kennis wil verspreiden naar andere kattenliefhebbers om zo nog meer gelukkige katten te krijgen, maar dat terzijde). Na het lezen van deze mail bleef ik echter met nog meer vragen zitten, want mijn tropenrooster is toch zeker niet uit het niets gegrepen? Gelukkig kon ook ik Els nog eens aan de mouw trekken. Aan het einde van dit blog is bovenstaande vraag voor eens en voor altijd duidelijk.

aug 20, 2019 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

'Dit boek neemt je zonder al te veel moeilijk gedoe mee door de vachtcyclus van je kat. 
Zodat je weet waarom er op gegeven ogenblik meer vacht loslaat en de kans op klitten groter kan worden. Het biedt een goede kijk op het natuurlijke proces van de vachtgroei en hoe je kat zelf zijn vacht onderhoudt. Want dat kan een kat als geen ander.'

aug 20, 2019 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

'Wendy Govers van Cats Only is kattentrimster en werkt in een trimsalon en een kattenhotel. Ze geeft lezingen en workshops over haar vakgebied en is praktijkdocent bij het Huisdier Kennis Instituut in Bunnik. Haar kennis over het trimmen van katten heeft ze nu samengevoegd in een boek: 'Een klitvrije kat, zo doe je dat'.'

aug 20, 2019 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

'Hoe gaaf! Een boek over vachtverzorging! “Klitvrije kat, zo doe je dat!” is geschreven door mijn zeer gewaardeerde collega Wendy van Cats Only trimsalon en kattenhotel.

Het wordt wel een voorspelbare review, want ik ben al vanaf het begin enthousiast over het boek. Wendy is begonnen met een idee, daarna een E-book en daar kwam een “echt” boek uit. Ten eerste houd ik van ondernemers die hun dromen waar maken en keihard werken. Ten tweede is een boek over vachtverzorging van katten uniek, dus een super goed idee!

Ik heb een mini beetje mogen mee werken aan het boek. Er staan enkele foto’s in van mijn hand. Daarnaast heb ik een klein stukje kunnen meemaken over het enorme werk wat erachter zit. Ik ben zo trots op Wedy dat het haar gelukt is om een boek uit te brengen. Ben je klaar over mijn mening over het boek? Hier komt ‘ie!'

aug 18, 2019 |
Kattenhotel,  |
Wendy

Dit blog is tot stand gekomen naar aanleiding van de Catfluencer Challenge van kattengedragstherapeut Anneleen Bru van Felinova.

In 1 van de 50 inspirerende mails die ik ontving van kattengedragstherapeut Anneleen Bru stond een voor mij niet te missen onderwerp; katten en vakantie. Zelf heb ik al meerdere blogs geschreven over dit onderwerp maar ja ik ben toch wel een beetje bevooroordeeld. Tenminste dat denken veel mensen, maar mijn trouwe fans weten dat ik een kattenhotel ook niet voor iedere kat de beste oplossing vindt. Daarom deel ik in dit blog graag de kijk van de kattengedragstherapeut. Wat vindt zij de beste optie voor je kat tijdens je vakantie.

aug 10, 2019 |
Vachtverzorging voor katten, In de Pers, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Interview Blijtijds – Door Lieneke van der Fluit

Het valt soms niet mee je (langharige) kat vrij van klitten te houden. Zes tips van Wendy Govers-Van Thiel, die haar eigen kattentrimsalon heeft, om te zorgen dat je kat, ook met dit zomerse weer, een prachtige vacht houdt. 

aug 8, 2019 |
Gastblog, Diverse,  |
Wendy

Gastblog door Ivonne Mullink van Discount4Pets en Jumper.

Katten zijn leuk, pluizig en nieuwsgierig! Mede door deze nieuwsgierigheid komen zij nog wel eens in benaderde situaties terecht, wat voor hilarische taferelen kan zorgen. Het is niet zonder reden dat het hele internet vol staat met foto’s en video’s van katten. Op 8 augustus is het wereldkatttendag en staat de hele dag in het teken van katten! Vier jij ook met ons mee?

aug 6, 2019 |
Vachtverzorging voor katten,  |
Wendy

De rui is weer in volle gang, trek je FURminator maar weer uit de kast! Of toch liever niet? Met de handen letterlijk in het haar gaat de kattenbezitter naar de dierenwinkel, of vooruit gaat online, op zoek naar de perfecte tool om zoveel mogelijk haar te verwijderen.

Al googelend en wel lees je dit: ‘Heb jij ook zo’n last van kattenharen? Gebruik dan de FURminator bij jouw kat! Deze innovatieve borstel pakt de loszittende haren in de vacht aan, zonder de rest van de vacht of de huid te beschadigen. Hierdoor heb jij minder last van haren op de bank, of op je kleding.’ Klinkt ideaal toch?

jul 28, 2019 |
Kattenhotel, Verhuizen en verbouwen,  |
Wendy

Dit blog is tot stand gekomen naar aanleiding van de Catfluencer Challenge van kattengedragstherapeut Anneleen Bru.

In dit blog deel ik 5 tips om de verhuizing naar een nieuw huis zo stressvrij mogelijk te laten verlopen.

First things first, hoe komt het nu dat wij verhuizen super leuk vinden maar onze katten erg spannend? Katten hechten erg veel waarde aan hun omgeving. Maar niet alleen de omgeving is belangrijk ook bijbehorende geurtjes zijn een ding. Iedere dag loopt je kat een vaste route door het huis om zijn feromonen te verspreiden. Dit gebeurt door de kliertjes op het kopje, door kopjes geven verspreid zijn kat zijn geur. Maar ook bij de staartaanzet, weet je meteen waarom je kat met opgeheven staart langs de tafelpoten en deurposten gaat. Bij een verhuizing is ineens alles anders. Een nieuw huis, nieuwe kamers, nieuwe gevaren maar ook alle vertrouwde geurtjes zijn weg.

Vanuit deze basis gaan we nu verder met de tips.

jul 23, 2019 |
Kattenhotel,  |
Wendy

Echt oerhollands weer bestaat niet meer. Daar waar we vroeger in de winter konden schaatsen, het in de lente langzaamaan beter weer werd en we in de zomer lekker aan het zwembad konden liggen hebben we nu winters met hogere temperaturen dan met Pinksteren en kunnen we in onze zomers niet onder de weercodes uit. Voor de 2e keer deze zomer is het hitteplan weer in werking getreden. En dit plan geldt zeker niet alleen voor ons mensen. Ook onze harige huisgenoten mogen niet vergeten worden.

Daarom deel ik in dit blog 7 tropentips met je, als basis voor het hitteplan van je kat.

jul 22, 2019 |
Kattenhotel, In de Pers,  |
Wendy

Interview Blijtijds – Lieneke van der Fluit

Wendy Govers-Van Thiel is de eigenaresse van kattenhotel en - trimsalon Cats Only in Gemert, Brabant. Het zijn drukke tijden voor haar, nu de vakanties weer voor de deur staan. Wat zijn volgens Wendy de voor- en nadelen van je kat naar een opvang brengen in de zomer?

jul 21, 2019 |
Kattenhotel, Kattengedrag,  |
Wendy

Dit blog is geschreven met ‘De checklist voor een gelukkige kat’ die Anneleen Bru van Felinova ter ere van haar Catfluencer challenge uitbracht. Bekijk de originele checklist hier.

Jij op vakantie je kat toch ook? Het klinkt zo mooi maar toch kun je een vakantie van jezelf echt niet vergelijken met de vakantie van je kat. Daar waar wij kiezen voor onze vakantie en er al maanden naar uitkijken is het voor je kat ineens zover. De koffers worden gepakt, de stress neemt toe. Het reismandje komt tevoorschijn, hop erin en op reis. Ritje in de auto, vreemde locatie, vreemde mensen en met een beetje pech ook nog vreemde geuren en katten. Gelukkig kunnen we het met wat trucs toch een fijne vakantie creëren voor onze katten. In dit blog neem ik je mee in onze reis naar een zo katvriendelijk mogelijk kattenhotel.

 

jul 14, 2019 |
Kattenhotel, Vachtverzorging voor katten, In de Pers, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Wendy Govers-van Thiel, van kattenhotel en katsalon Cats Only vertelt over haar boek ‘Klitvrije kat, hoe doe je dat?’ en de veranderende inzichten hoe je een kat benadert en zijn vacht helpt verzorgen.

jun 30, 2019 |
Kattenhotel, Vachtverzorging voor katten,  |
Wendy

Dit artikel is een onderdeel van het hoofdstuk: ‘De zomer op komst’ uit het boek: ‘Klitvrije kat, zo doe je dat!’

De hitte houdt aan dus ik houdt mij aan mijn woord, bij deze deel ik de rest van het hoofdstuk: 'De zomer op komst' met je. In dit deel van het hoofdstuk komen de onderwerpen vakantiedip, een dikke vacht in de zomer en Kaalscheren in de zomer, een echte no go! aan bod. 

jun 23, 2019 |
Kattenhotel, Vachtverzorging voor katten,  |
Wendy

Dit artikel is een onderdeel van het hoofdstuk: ‘De zomer op komst’ uit het boek: ‘Klitvrije kat, zo doe je dat!’

Waarom iets opnieuw schrijven als het allemaal al tot in de puntjes op papier staat. Daarom deel ik op deze zomerse zondag, waarop het kwik tot aan de 30 graden stijgt volgens de voorspellingen, het eerst deel van hoofdstuk 5: 'De zomer op komst' uit het boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!' welke ik 2 weken geleden lanceerde met je. En bij deze vast een belofte, mocht het volgende week weer zo heet worden dan deel ik deel 2 van het hoofdstuk ook nog met je, gratis en voor niets. 

jun 9, 2019 |
Kattenhotel, Vachtverzorging voor katten, In de Pers, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Artikel door Wendy Govers - van Thiel in Brits Langhaar Journaal mei 2019 

Zojuist heb ik op 'Verzenden' geklikt. Met deze ene klik is mijn allereerste eigen boek voor de laatste keer op weg naar mijn uitgever om eind deze week, begin mei, naar de drukker verstuurd te worden. Nog eventjes in spanning, zodat ik dan na maanden, of misschien beter gezegd jaren, ploeteren mijn eigen boek in mijn handen kan nemen. Wie had dat nou ooit gedacht, ik als auteur?

mei 12, 2019 |
Kattenhotel, In de Pers,  |
Wendy

Eigen column - 'Belevenissen uit het dierenpension' van Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo vakblad. Editie 3-2019

Van oudsher wordt een hond gezien als een veeleisend en duur dier. Een kat daarentegen zou makkelijk te onderhouden en goedkoop zijn. Welllicht dat dat de reden is dat in bijna 24 procent van de Nederlandse huishoudens een kat woont. Maar klopt het wel dat een kat zo makkelijk en goedkoop is? Makkelijk zeer zeker niet en goedkoop eigenlijk ook niet.

apr 22, 2019 |
Kattenhotel, Gezondheid,  |
Wendy

Arachnofobie ofwel angst voor spinnen is een veelgehoorde fobie. Bang ben ik echter niet voor de 8-voetige beestjes op zich maar des meer voor de ‘enge’ ziektes die teken, die ook tot de spinachtigen behoren, bij zich dragen en zowel voor onze huisdieren als voor onszelf een groot gevaar kunnen betekenen.

apr 14, 2019 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, In de Pers,  |
Wendy

Artikel door Wendy Govers - van Thiel voor het ABHB trimmagazine editie 1 - 2019

‘Ho, wacht eens even, ík ben de vachtexpert’ hoor ik je denken. Dat is ook zeker waar, maar dat betekent niet dat jouw klant een leek moet blijven. De tijd dat je klanten ‘dom’ moest houden is voorbij. Klanten willen steeds meer weten en dus ook leren en staan overal voor open. En waarom zou je ze ook ‘dom’ willen houden? Voor ons als trimmer is niets zo fijn als een baas die er samen met ons voor kan zorgen dat de vacht van hun kat of hond in topconditie kan blijven.

mrt 31, 2019 |
Kattenhotel, In de Pers,  |
Wendy

Eigen column - 'Belevenissen uit het dierenpension' van Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo vakblad. Editie 2- 2019

Er is geen twijfel over mogelijk dat de boerderij waar ik geboren ben een familiebedrijf was. De vader van mijn opa startte deze ontginningsboerderij begin 1900. Deze ging over op mijn opa, die het overgaf aan mijn vader. En daar stopte het familiebedrijf dan... Heel lullig voor mijn opa, maar zijn passie bleek niet zomaar die van zijn stamhouder. Herkenbaar? Je werkt 24/7 en legt ziel en zaligheid in je bedrijf om een gespreid bedje te maken voor je kinderen. Om er vervolgens achter te komen dat ze liever hun eigen droom achternajagen...

mrt 24, 2019 |
Kattenhotel, Gezondheid, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy