Marcellina StoltingKattengedragstherapeute Marcellina Stolting

Marcellina is dé kattenexpert van Nederland en België. Anders dan andere gedragsdeskundigen werkt Marcellina fulltime met kattengedragstherapie in haar bedrijf het kattengedragsadviesbureau. Ze doet dit al meer dan tien jaar. En heeft letterlijk duizenden katten en hun baasjes succesvol geholpen. Ze houdt spreekuren in meerdere dierenartsen-praktijken verspreid door het hele land.

Om haar kennis te verspreiden geeft ze wekelijks lezingen, lessen en cursussen voor uiteenlopende doelgroepen zoals kattenliefhebbers, fokkers, medewerkers van dierenwinkels, dierenartsen en paraveterinairen. Waaronder een cursus ‘vachtverzorging voor katten’ in samenwerking met Wendy Govers – van Thiel en Jet Bijen – Veldhoen.

Aangezien er in Nederland geen hbo- of universitaire opleiding bestaat op het gebied van kattengedrag, heeft Marcellina haar kennis opgedaan bij onder meer universiteiten in binnen- en buitenland. Zij werkt samen met diverse wetenschappers.

Marcellina is voorzitter en oprichter van de Feline Welfare Foundation een organisatie van professionals die zich inzetten voor kattenwelzijn. Daarnaast is zij als kattenexpert verbonden aan de Sophia-Vereeniging/Kattenbond, Faunaland, het Huisdier Kennis Instituut en diverse andere organisaties.

De katten La Gomera, Lucky en Priet wonen bij haar.

Klik op de links als je meer wil weten over Marcellina, het Kattengedragsadviesbureau of de Feline Welfare Foundation.