Workshops voor katteneigenaren

Speciaal voor de leergierige kattengekken bied ik workshops en adviessessies op maat aan. Op deze pagina vind je een overzicht van ons aanbod voor de katteneigenaar. Ben jij een kattenprofessional klik dan door naar deze pagina

Workshop: 'Trim je eigen kat' 

Bij deze 1 op 1 workshop ga jij onder mijn toeziend oog aan de slag met de vacht van je kat. Ik leer je:

  • Hoe je de vachtproblemen kunt aanpakken 
  • Hoe je klitten en vilt bij je kat kunt voorkomen 
  • Met welke materialen 
  • En hoe je dit op een zo katvriendelijke manier aan kunt vliegen

Ja, ik wil meer informatie over deze workshop!

"Heel fijn, dat ik voor Minet onze Perzische poes een vakkundig adres heb gevonden! Na eerst het boek:"Klitvrije kat, zo doe je dat" gelezen te hebben,bestelde ik eerst de combikam bij haar. Het lukte me toen nog niet,om alle klitten weg te krijgen. Inmiddels ben ik voor de workshops "Trim je eigen kat" geweest. Fijn om advies te krijgen over de manier van vast houden, tondeuse gebruiken en klitten verwijderen .Wendy gaat daar zo geroutineerd mee om,top! Thuis zal ik wel wat meer geduld moeten hebben,maar met de nieuw geleerde technieken zal het denk wel lukken. – Pers Minet door – Nelly Hegazy uit Delft (Zuid-Holland)

Vachtadvies op maat

Is een volledige workshop niet nodig maar wil jij wel graag eens met me sparren over de vacht van je kat zonder dat je haar daarvoor in een reismandje hoeft te zetten? Dat kan via een 'vachtadvies op maat' gesprek. Vanachter je computer help ik je met jouw brandende vragen. 

Ja, ik wil meer informatie over het vachtadvies op maat gesprek! 

 

Kittenkennismaking in de kattentrimsalon 

Heb jij een nieuwe huisgenoot en wil jij haar de allerbeste start geven? Maak dan een kennismakingsafspraak in de kattentrimsalon. Op deze manier:

  • went je kitten al jong aan de salon
  • krijg je alle tips en trucs mee voor een goede start, jong geleerd is immers oud gedaan
  • en verlaat je het pand met de juiste borstels en kammen, dat scheelt je bakken vol geld aan 'fout' materiaal 

Ja, ik wil meer informatie over de kittenkennismaking 

"Met onze Billy voor een kitten-wen-behandeling bij Wendy geweest. Voor Bil was het heel relaxed, en ik heb er weer veel van opgestoken. Met een goede kam weer naar buiten, en nu oefenen samen. Bedankt voor je deskundige adviezen, Wendy!" – Kruising langhaar Billy by – Esther Coolen from Helmond (NB)

"Voor advies naar Wendy gegaan voor onze Ragdoll kitten. Goede start meegekregen om de vacht mooi en in goede conditie te houden. Fijne omgeving, professioneel met veel gevoel voor de kat! Blij dat ik gegaan ben." – Ragdoll Shiva by – Jessica Meggelaars from Gemert (Noord Brabant)

De docent

'Ik ben Wendy Govers - van Thiel en ben vanaf 2010 werkzaam in mijn eigen kattentrimsalon. Daar waar ik in de beginselen ambulant werkte bij klanten in Eindhoven en omgeving ben ik in 2014 uitgebreid met een vaste kattentrimsalon bij ons kattenhotel en trim ik enkel en alleen nog in de trimsalon. Maar nu sla ik alweer een stap over. 

Tijdens de opleiding Honden trimmen die ik volgde bij het HKI in Bunnik werd ik getriggerd. Op mijn stageadres werden namelijk ook katten getrimd. 'Waarom deed niemand dit, dit wilde ik ook!' was wat ik dacht. Dus zo gezegd zo gedaan, ik haalde voor de vorm nog mijn honden trim 'papiertje' en ging op zoek naar een kattentrimopleiding, welke niet bleek te bestaan. 'Maar gelukkig had ik mijn honden trim diploma op zak' dat in combinatie met een 2-daagse kattentrimworkshop moest toch voldoende zijn? Maar niets bleek minder waar. Hoe enthousiast en vol vertrouwen ik ook aan de slag ging, dit vertrouwen sloegen mijn eerste klanten er letterlijk en figuurlijk uit. 

Na 2 jaar, ja ik ben een volhouder, was ik het zat en besloot ik dat het anders moest. Ik ging opnieuw naar les, en naar een extra verdiepingsdag over kattentrimmen, welke inmiddels op de markt was gekomen, en naar kattengedragsles. Deze 2 opleidingen veranderen alles en ik kon er weer met goede moet tegenaan. 

Jaren later, in 2016, kreeg ik de kans om bij het HKI, daar waar ik ook mijn diploma honden trimmen heb gehaald, mee een vakopleiding katten trimmen op te zetten. Deze kans heb ik met beide handen gegrepen want hoe mooi is het om toekomstige collega's te weerhouden van de 'fouten' die ik heb gemaakt. In eerste instantie was ik betrokken bij het ontwerp van de opleiding, de theorielessen over de praktijk in de kattentrimsalon en voor de praktijkdagen en de praktijkexamens. 

Aangezien de theorielessen niet te combineren waren met mijn kattenhotel houd ik het nu alleen nog bij het praktijkwerk. Enkele 10-tallen cursisten hebben inmiddels hun praktijkexamen met goed gevolg bij me afgelegd. Het blijft zo geweldig om nieuwbakken kattentrimmers met een goede basis op pad te sturen. 

Daarnaast besloot ik in 2018 dat er nog meer kennis moest komen over vachtverzorging bij katten en dan met name bij de katteneigenaar. Er was immers weinig voor handen en zeker niet in boekvorm. Dat wat eind 2018 begon als het ebook: 'Een klitvrije kat, zo doe je dat!' bouwde ik in 6 maanden uit tot een heus boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!' welke in juni 2019 het licht zag. Met klamme handjes bestelde ik maar liefst 1000 boeken, zou echt iemand ze kopen? En ja hoor, in september was ik al bijna door mijn 1e druk heen. 

Dit is in een notendop de weg die ik bewandeld heb in mijn trimmend bestaan, graag help ik jou op jouw weg.'

 

Ja, help me vooruit zodat ik voortaan de bezoekjes naar de trimsalon kan overslaan!