Jet Bijen - Veldhoen Vachtspecialist Jet Bijen – Veldhoen
Jet is een echte duizendpoot! In 1985 kwam zij als cliënt binnengewandeld bij de dierenkliniek van haar man Wim Bijen, met een foxterriër onder de arm en is daar niet meer weggegaan. Sindsdien werkt ze als paraveterinair met als specialismen vachtproblemen en kattengedrag.

Daarnaast is zij docent bij het Huisdier Kennis Instituut in Bunnik en auteur van vakliteratuur. Zoals de ABHB Trimboeken die zij schreef voor de ABHB (Algemene Belangenvereniging voor het Honden Toiletteer Bedrijf), en nu als standaardwerk door gediplomeerde trimmers gebruikt worden. Voor dezelfde vereniging werd een EHBO cursus voor trimmers ontwikkeld die jaarlijks wordt herhaald. Ook geeft zij lezingen over vachtverzorging ism met het kattengedragsadviesbureau en Wendy Govers - van Thiel. 

Sinds 2001 werkt zij als hoofddocent voor het Huisdier Kennis Instituut als theoriedocent voor diverse opleidingen in de dierenbranche zoals de Dibevo en het kattengedragsadviesbureau.

Na de verkoop van hun kliniek en de verhuizing van Oost Brabant naar West Zeeuws Vlaanderen wegens gedeeltelijke pensionering is Jet met Wim begonnen aan iets geheel nieuws. Ze hebben hun passies en kwaliteiten gebundeld en zijn de Praktijk voor Huid en Vacht gestart. Dat is een gespecialiseerde honden- en kattensalon met veterinair dermatologische ondersteuning. Dieren met huid- en/of vachtproblemen vormen de hoofddoelgroep.

Klik op de links als je meer wil weten over Jet en de Praktijk voor Huid en Vacht.