Blog

jan 10, 2021 |
Vachtverzorging voor katten, In de Pers,  |
Wendy

Artikel voor de ABHB editie 5/6 2020 door Wendy Govers - van Thiel 

In de zomer zijn de vachten van al onze kattenklantjes netjes vervangen. Zowel de dekharen als de wolvacht zijn geheel vervangen voor een nieuwe dikke winterjas, klaar om de winterse kou te trotseren. Deze nieuwe vacht is totaal niet klitgevoelig waardoor het rustig is geweest in de salon in de herfst. Maar nu – met het aanbreken van de winter – moet je zorgen dat je klaarstaat. 

dec 20, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing,  |
Wendy

Artikel voor het ABHB Trimmagazine door Wendy Govers - van Thiel Editie 5/6 2020 

Je bent hondentrimmer en klanten vragen je weleens of jij ook hun kat niet een keer onder handen wilt nemen. Je zegt ja, gaat aan de slag en komt tot de conclusie dat je als trimmer niet automatisch zowel een hond als een kat kan trimmen. Je zit helemaal onder de krassen, de kat is woest en het model is niet om over naar huis te schrijven. Wat valt dat tegen! 

nov 8, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, In de Pers,  |
Wendy

Artikel voor het ABHB Trimmagazine door Wendy Govers - van Thiel editie 3-2020 

Een volle agenda, drukte in de kattentrimsalon en aankomende drukte in het kattenhotel en toen… werd het stil. Het coronavirus zette ieders wereld op zijn kop en dat was meteen te merken. Klanten waren bang en afwachtend, want wat stond er te gebeuren? Niemand wist het, maar ik begreep meteen dat corona een blijvertje was. Dus werk aan de winkel, want vooral het kattenhotel (80 procent van mijn omzet) krijgt dit jaar harde klappen.

 

okt 25, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Kattengedrag,  |
Wendy

Vorige maand nam ik deel aan de Happy Cats Bootcamp van kattengedragstherapeute Anneleen Bru. In deze bootcamp die niets met sporten maar alles met katten te maken heeft ga Anneleen de deelnemers een spoedcursus kattengedrag. Gedurende 1 maand kwamen er iedere werkdag video’s online waarin ze ons stap voor stap leerde hoe wij onze katten, of in mijn geval kattenklanten nog happier kunnen maken.

Ondanks dat ik als professional al het een en ander weet over kattengedrag heb ik nog veel opgestoken van deze laagdrempelige cursus die voor ieder kattenmens een echte aanrader is. Gelukkig geeft ze hem iedere maand opnieuw ;-) In dit blog wil ik jullie meenemen in mijn grootste leerpunt van de bootcamp.

okt 1, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Zie je ze ook voorbijkomen van die foto’s en filmpjes waar een kat heerlijk ligt te genieten wanneer haar baasje haar aan het borstelen is? En vraag jij je dan ook af waarom jouw kat er nou zo’n hekel aan heeft? Geloof me je bent echt niet de enige maar het kan anders. Ook jouw kat met een eigen mening, om het zo maar te zeggen, kan leren dat vachtverzorging lekker is in plaats van een nachtmerrie.

aug 10, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Het is je vast niet ontgaan dat ik een bezige bij ben. Naast het kattenhotel en de kattentrimsalon houd ik mij ook heel graag bezig met lesgeven. Alhoewel ik nooit de ambitie heb gehad om leraar te worden heb ik tijdens mijn dierverzorgingsopleiding wel mijn kynologisch instructeur diploma gehaald waarmee ik les zou mogen geven op een hondenschool. En daarna ben ik nog op les gegaan om mijn instructeursdiploma voor het paardrijden te halen. Avondenlang heb ik weer in wind in de paardenbak les staan geven aan ponyruiters. En vervolgens beland ik in mijn kattenbaan weer voor de klas. Wat begon als een workshop voor katteneigenaren bij mij in de salon, zodat zij zelf konden leren om hun eigen kat te trimmen breidt zich nu uit naar een echte kattentrimopleiding. En nee dat ging niet over 1 nacht ijs. 

jun 12, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 5/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Een gespecialiseerde kattentrimsalon is verschillend van een hondenkapsalon. Een kat gedraagt zicht anders en vraagt een andere, aangepaste, manier van benaderen. Is dat allemaal dan zo verschillend dan wat ik zie bij honden? Jazeker! Vroeger werd een kat door de meeste trimmers gezien als een kleine hond. Inmiddels weet jij als kattenliefhebber wel beter. Een kat is een totaal ander dier, met andere gedragingen, gewoontes en vraagt een andere manier van benaderen.

jun 11, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 4/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Je kent ze wel, die foto’s en filmpjes waar een kat heerlijk ligt te genieten wanneer haar baasje haar aan het borstelen is? Misschien vraag jij je dan ook af waarom jouw kat er nou zo’n hekel aan heeft? Geloof ons als we zeggen dat jij niet de enige bent! Maar het kan anders. Ook jouw kat, met haar eigen mening, kan vachtverzorging als 'lekker' in plaats van als 'nachtmerrie' leren ervaren.

jun 10, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 3/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

De regel is dat een kat vaak goed in staat is haar eigen vacht in model en uit de klit te
houden. Maar toch zijn er veel uitzonderingen op de regel (zie het blog: 5 soorten katten die graag wat hulp hebben bij de verzorging van hun vacht). 

Hoe kan jij je kat dan het beste helpen om klitten te voorkomen?
Borstelen hoor ik je denken! Maar wist je dat het klakkeloos borstelen van je kat grote
problemen kan veroorzaken? Als jij jouw kat wil helpen is het heel belangrijk dat je weet waar
je mee bezig bent want voor je het weet heb je de haargroeicyclus in de war geschopt en
ben je nog verder van huis. Van keer op keer borstelen wordt het haar namelijk
klitgevoeliger, minder mooi van kleur en kan je kat zelfs in een permanente rui raken!

jun 9, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 2/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Kammen of borstelen van je kat is helemaal niet zo noodzakelijk als de meeste mensen denken (hierover schreef ik ook al in het blog: 'Jouw kat borstelen of niet borstelen? Dat is de vraag...'. Bedenk goed dat kammen de cyclus van de vachtgroei stopt en in de war schopt waardoor overmatige verharing kan optreden. 

Helaas kunnen echter niet al onze huiskatten hun vachtverzorging zelf aan (meer hierover lees je het in het blog: '5 soorten katten die graag wat hulp hebben bij het verzorgen van hun vacht'). Maar ook katten die simpelweg een te grote explosieve vacht hebben, die niet te temmen is met hun eigen kattentong als ideale kam, moeten we helpen. Maar hoe dan? En vooral: waarmee? 

jun 8, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 1/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Het klinkt heel aannemelijk! "Een hond moet naar het trimsalon; maar een kat toch zeker niet? Een kat ziet er van nature steeds goed uit toch?"
Helaas is niets minder waar. Enerzijds is het inderdaad zo dat een kat haar eigen jasje in model en uit de klit houdt. Dit is de regel. Maar anderzijds zijn er meerdere redenen te bedenken waarom dit haar soms toch niet lukt. En dat zijn de uitzonderingen op die regel. Op die momenten is het aan ons, de baasjes, om pijnlijke klitten en ernstige vervilting te voorkomen. 

jun 4, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, In de Pers, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Artikel door Wendy Govers - van Thiel voor Majesteit Magazine editie 2020 

Wat is het geheim achter de foto’s op internet, van katten die genieten van een borstelbeurt, of kalm in bad gaan? Kattentrimster Wendy Govers-van Thiel geeft tips hoe je dit een kitten leert.

mei 31, 2020 |
Kattenhotel, Vachtverzorging voor katten, Diverse,  |
Wendy

Eigen column - 'Belevenissen uit het dierenpension' van Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo vakblad. Editie 3 - 2020

Van de ene op de andere dag een leeg hotel. Ik hoef je niet uit te leggen hoe dat voelt, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Maar ja, wat dan? Als ondernemer doen wij niets liever dan … Juist: ondernemen. En dus niet stilzitten, duimen en hopen dat het snel weer goed gaat. 

mei 17, 2020 |
Kattenhotel, Vachtverzorging voor katten, In de Pers,  |
Wendy