Blog

apr 12, 2020 |
Kattenhotel, Katvriendelijke inrichting, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Petrebels

Met zo veel keuze aan krabpalen is het een hele opgave om door de bomen het bos te zien.
Hoe weet ik of een krabpaal geschikt is voor mijn kat? En waar moet ik op letten? 
Het antwoord is simpeler dan je denkt, en daar helpen wij je graag bij!

mrt 1, 2020 |
Gezondheid, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Ina van Berkum van Cats & Things

Soms heel soms komen mensen vragen of ik ook een tandenkrabber verkoop, zo eentje die de tandarts ook heeft. Zodat ze zelf aan de slag kunnen gaan om het tandsteen bij het gebit van hun kat verwijderen. En hoewel ik zelf wel ben opgegroeid met het DIY-krabben van tandsteen. Weet ik inmiddels dat het de gezondheid van je kat niet ten goede komt. Dus nee, er zijn dingen die ik bewust niet verkoop in de kattenwinkel. 

sep 29, 2019 |
Kattenhotel, Gezondheid, Vachtverzorging voor katten, Katvriendelijke inrichting, Kattengedrag, Gastblog, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Gastblog door Ada van der Molen van Kattenadvies & Verzorging

Top 8 cadeautjes waar je kat van gaat spinnen!

Je wilt natuurlijk het beste voor je kat. Niet alleen met dierendag maar het hele jaar. Toch is dierendag een mooie aanleiding om te zien wat je structureel kan doen om het welzijn van je kat te verbeteren.

aug 8, 2019 |
Gastblog, Diverse,  |
Wendy

Gastblog door Ivonne Mullink van Discount4Pets en Jumper.

Katten zijn leuk, pluizig en nieuwsgierig! Mede door deze nieuwsgierigheid komen zij nog wel eens in benaderde situaties terecht, wat voor hilarische taferelen kan zorgen. Het is niet zonder reden dat het hele internet vol staat met foto’s en video’s van katten. Op 8 augustus is het wereldkatttendag en staat de hele dag in het teken van katten! Vier jij ook met ons mee?

jul 15, 2018 |
Gezondheid, Gastblog,  |
Wendy

'Je bent wat je eet' is het bekende spreekwoord, maar geldt dat nou ook voor onze katten en honden? En wat is het effect van voeding op de huid en de vacht van onze geliefde viervoeters? Welke voedingsstoffen zijn nou van belang voor een gezonde huid en vacht? Hoe kun je tekorten aan die voedingsstoffen in de voeding terugzien aan je huisdieren? En wat nou als je huisdier jeuk krijgt van zijn of haar voeding, wat zijn dan de mogelijkheden? Is het zinvol om graanvrije voeding te geven?

 

jun 6, 2018 |
Kattengedrag, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Marieke van de Weijer van Kattenherplaatsing.nl 

Katten zijn stressgevoelige dieren. Katten houden niet van verandering. Verhuizen vinden ze niet leuk, naar de dierenarts is bepaald geen uitje en een verblijf in een kattenpension beschouwen zij ook niet als vakantie. Katjes zijn het liefst gewoon lekker thuis, waar de baasjes zorgen voor de normale, dagelijkse routine. De baasjes willen er wel eens tussenuit! Lekker een paar weken vakantie na een jaar hard werken. Kattenherplaatsing.nl vindt een katvriendelijk kattenpension, waar de katten hun “hotelkamer” niet hoeven delen met vreemde katten, een heel goede oplossing in zo’n geval. De kat zal de reis niet leuk vinden en het verblijf zal in het begin eng zijn. Is er iets te doen aan kortdurende stress?

dec 24, 2017 |
Gezondheid, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Jet Bijen - Veldhoen. Vachtspecialist, ex fokker van Siamezen, liefhebber van Schotse Terriers.

De Munchkin is een koddig kattenras, met de korte pootjes heeft het wat van een teckeltje weg. Maar kunnen katten met zo'n afwijking (want dat is zo'n raskenmerk) wel een goed leven leiden. Ik ben fervent liefhebber, eerder ook fokster van Schotse terriërs, een volkomen geaccepteerd kortbenig terriërras. Je kunt uiteraard niet elke kortbenige hond vergelijken met een kortbenige kat. In de kynologie zijn teckels, Franse Bulldog, Schotse terriër etc niet meer van het (werkende!) type van 100 of 150 jaar geleden. Want zoals bij iedere rasstandaard worden de raspunten ieder decennium weer extremer uitgelegd. Denk in dit kader aan de 'ontwikkeling' van types Siamezen en Perzen.

dec 4, 2017 |
Vachtverzorging voor katten, Gastblog,  |
Wendy

Artikel van Jet - Bijen-Velhoen uit het laatste ABHB Trimmagazine van 2017 

In de laatste editie van het ABHB trimmagazine, het vakblad voor trimmers, stond een geweldig artikel over 'Wintertips voor langharige katten' te lezen. In dit stuk geeft vachtspecialist Jet Bijen-Veldhoen de kattentrimmers in Nederland tips mee hoe zij hun langharige kattenklantjes vooruit kunnen helpen in de kattentrimsalon. Dit omdat er veel extreme vachtproblemen ontstaan in de winter. Binnen no-time kan een vacht ineens vervilten. Omdat deze tips zeker niet alleen nuttig zijn voor kattentrimmers deel ik het graag ook nog even met jullie!

okt 22, 2017 |
Katvriendelijke inrichting, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Desiree de Rue. Eigenaresse van kattentrimsalon Perfectekat.nl en blogster. Verhuisblog #2

Een nieuw huis betekent nieuwe plekken voor kattenbakken en krabpalen. Welke krabpalen en kattenbakken kun je het beste kiezen? En waar zet je deze neer?

Mijn nieuwe huis is twee keer zo groot als de vorige. Voor mij toch wel lastig, want waar zet ik de krabpalen en kattenbakken zo katvriendelijk mogelijk neer?
Graag geef ik jou (in samenwerking met kattengedragsdeskundige José Dieker) tips hoe je dit het beste aan kan pakken!


okt 15, 2017 |
Verhuizen en verbouwen, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Desiree de Rue. Eigenaresse van kattentrimsalon Perfectekat.nl en blogster. Verhuisblog #1

Dat verhuizen stressvol is, dat weten jullie waarschijnlijk al. Maar het brengt ook stress met zich mee voor katten. Ik heb mijn uiterste best gedaan om dit voor Jip en Bo zo dragelijk mogelijk te houden. Van een appartementje van 30 m2 ging ik verhuizen naar een ruime maisonnette woning die meer dan het dubbele aan oppervlakte heeft. Geweldig! Mijn katten kregen zoveel meer ruimte, dat moesten Jip en Bo wel geweldig vinden.

jul 2, 2017 |
Gastblog, Thuis bij Cats Only...,  |
Wendy

Gastblog door Hennie Schuit, eigenaresse van de Kattentrimbus en het kattengedragsbureau.

Chip is een lieverd die het liefst zijn eigen ding doet. Gaat graag met het baasje op stap. Rustig en kalm het avontuur tegemoet maar ook met alle gemak lekker thuis in de wei! Ja, precies in de wei!

Dit blog gaat over een paard en een keertje niet over katten! 

jan 22, 2017 |
Gezondheid, Gastblog,  |
Wendy

Met dank aan de schrijver Dierenartsenpraktijk Bernheze 

In mijn dagelijks leven als dierenarts, is er iets waar ik een ontzettende hekel aan heb. Ik probeer het te vermijden ten koste van alles. Wil je raden wat het is? 

Het uitdrukken van anaalklieren?
Het trekken van een tand uit een met pus gevulde, rottende mond? 
Braaksel of ontlasting zeven op zoek naar vreemde voorwerpen? 
Schoonmaken van een door maden vergeven wond? 
Slecht nieuws brengen aan een baasje?

Nee hoor, niks van dit alles. Ik vind het vooral vervelend om met u over geld te praten.

jan 8, 2017 |
Kattengedrag, Gastblog,  |
Wendy

Gastblog door Leonie Neggers, kattengedragstherapeute bij  Catxpert 

In dit blog wil ik jullie meenemen in mijn ervaring en het feit dat het trimmen van vachten niet stress-vrij is, maar dat je als eigenaar wel kunt zoeken naar de meest passende en stress-vrije manier van trimmen voor jouw kat. Inmiddels weet ik dat velen mensen niet direct stilstaan bij wat de vacht van een kat nu eigenlijk nodig heeft en in welke mate je als eigenaar de kat moet helpen deze vacht goed schoon te houden. Als het zelf onderhouden van de vacht veel stress oplevert voor jou en/of je kat dan is het aan te raden dit door een professional te laten doen. Let echter wel op dat ook hierbij het level van stress zo laag mogelijk blijft én realiseer je voordat je een kat aanschaft of je ook met zijn of haar vacht uit de voeten kunt!

 

nov 20, 2016 |
Vachtverzorging voor katten, Gastblog,  |
Wendy