Blog

feb 5, 2021 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Door de lockdown en de daarbij behorende sluiting van de trimsalon zitten heel veel katteneigenaren met de handen in het haar, en jij wellicht ook. Daar waar ik normaal paraat sta bij vachtproblemen moet je nu ineens zelf alle vachtverzorging van je geliefde kat zelf doen. En dat dat nog niet meevalt is waarschijnlijk al wel duidelijk geworden zie ik aan de vele spoedjes in de trimsalon die ik gelukkig wel mag helpen van de overheid. 

Om ervoor te zorgen dat ik zo min mogelijk spoedgevallen op mijn trimtafel krijg onthul ik jullie in deze minicursus graag mijn tips om je kat klitvrij de winter door te krijgen. 

jan 24, 2021 |
Kattenhotel, In de Pers,  |
Wendy

Artikel voor het Dibevo vakblad editie 1-2021 door Wendy Govers - van Thiel

Zonder klanten geen bedrijf. Daarom is het maar al te belangrijk om veel in je klanten te investeren. In tijd en aandacht, maar ook op andere manieren. Zo staat er voor mij dit jaar een cursus Engels op de agenda. Waarom? Nou, de reden is heel simpel.

jan 10, 2021 |
Vachtverzorging voor katten, In de Pers,  |
Wendy

Artikel voor de ABHB editie 5/6 2020 door Wendy Govers - van Thiel 

In de zomer zijn de vachten van al onze kattenklantjes netjes vervangen. Zowel de dekharen als de wolvacht zijn geheel vervangen voor een nieuwe dikke winterjas, klaar om de winterse kou te trotseren. Deze nieuwe vacht is totaal niet klitgevoelig waardoor het rustig is geweest in de salon in de herfst. Maar nu – met het aanbreken van de winter – moet je zorgen dat je klaarstaat. 

dec 20, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing,  |
Wendy

Artikel voor het ABHB Trimmagazine door Wendy Govers - van Thiel Editie 5/6 2020 

Je bent hondentrimmer en klanten vragen je weleens of jij ook hun kat niet een keer onder handen wilt nemen. Je zegt ja, gaat aan de slag en komt tot de conclusie dat je als trimmer niet automatisch zowel een hond als een kat kan trimmen. Je zit helemaal onder de krassen, de kat is woest en het model is niet om over naar huis te schrijven. Wat valt dat tegen! 

nov 29, 2020 |
Kattenhotel,  |
Wendy

Afgelopen weken stonden in het teken van het herplaatsen van 2 van mijn hotelgasten. Niet alleen ik was er druk mee maar ook al mijn Facebook en Instagram fans. Rain en Sunshine stolen de harten van al mijn bezoekers en fans en iedereen leefde met ze mee. Een oproepje voor een gouden mandje wat ik postte werd meer dan 280 keer gedeeld in 1 dag tijd en uiteindelijk is het dan toch gelukt. 8 maanden na aankomst in Nederland vond dit Omaanse duo een fijn huisje.

Maar hoe zit dat nou, waarom logeren er Omaanse herplaatsers bij jou in het kattenhotel? En hoezo komen er überhaupt katten uit Oman naar Nederland? Deze vragen kreeg ik vaak de laatste weken daarom neem ik je in dit blog mee in het hoe wat en waarom.

nov 15, 2020 |
Kattenhotel, In de Pers,  |
Wendy

Eigen column - 'Belevenissen uit het dierenpension' van Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo vakblad. Editie 6-2020

Na de toch nog redelijke zomerpiek, hopen veel dierenpensions ook op een piekje in de herfstvakantie om het jaar dan af te sluiten met een flinke piek rondom de feestdagen. Een vol hotel zou heerlijk zijn, al blijft het een uitdaging dit te combineren met alle verplichte etentjes in de feestdagentijd. Of ben ik de enige die dat vindt?

nov 8, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, In de Pers,  |
Wendy

Artikel voor het ABHB Trimmagazine door Wendy Govers - van Thiel editie 3-2020 

Een volle agenda, drukte in de kattentrimsalon en aankomende drukte in het kattenhotel en toen… werd het stil. Het coronavirus zette ieders wereld op zijn kop en dat was meteen te merken. Klanten waren bang en afwachtend, want wat stond er te gebeuren? Niemand wist het, maar ik begreep meteen dat corona een blijvertje was. Dus werk aan de winkel, want vooral het kattenhotel (80 procent van mijn omzet) krijgt dit jaar harde klappen.

 

okt 25, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Kattengedrag,  |
Wendy

Vorige maand nam ik deel aan de Happy Cats Bootcamp van kattengedragstherapeute Anneleen Bru. In deze bootcamp die niets met sporten maar alles met katten te maken heeft ga Anneleen de deelnemers een spoedcursus kattengedrag. Gedurende 1 maand kwamen er iedere werkdag video’s online waarin ze ons stap voor stap leerde hoe wij onze katten, of in mijn geval kattenklanten nog happier kunnen maken.

Ondanks dat ik als professional al het een en ander weet over kattengedrag heb ik nog veel opgestoken van deze laagdrempelige cursus die voor ieder kattenmens een echte aanrader is. Gelukkig geeft ze hem iedere maand opnieuw ;-) In dit blog wil ik jullie meenemen in mijn grootste leerpunt van de bootcamp.

okt 11, 2020 |
Kattenhotel, In de Pers,  |
Wendy