Blog

aug 10, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Cursus en bijscholing, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Het is je vast niet ontgaan dat ik een bezige bij ben. Naast het kattenhotel en de kattentrimsalon houd ik mij ook heel graag bezig met lesgeven. Alhoewel ik nooit de ambitie heb gehad om leraar te worden heb ik tijdens mijn dierverzorgingsopleiding wel mijn kynologisch instructeur diploma gehaald waarmee ik les zou mogen geven op een hondenschool. En daarna ben ik nog op les gegaan om mijn instructeursdiploma voor het paardrijden te halen. Avondenlang heb ik weer in wind in de paardenbak les staan geven aan ponyruiters. En vervolgens beland ik in mijn kattenbaan weer voor de klas. Wat begon als een workshop voor katteneigenaren bij mij in de salon, zodat zij zelf konden leren om hun eigen kat te trimmen breidt zich nu uit naar een echte kattentrimopleiding. En nee dat ging niet over 1 nacht ijs. 

jul 12, 2020 |
Kattenhotel, In de Pers,  |
Wendy

Eigen column - 'Belevenissen uit het dierenpension' van Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo vakblad. Editie 4 - 2020

Hoe begin je een kattenhotel? Je zet je missie en visie op een rijtje, verzint een werkwijze, kijkt wat je budget is en past daar het maximum aantal katten­kamers op aan. Tenminste, zo ging het er bij ons vijf jaar geleden aan toe. 

jun 12, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 5/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Een gespecialiseerde kattentrimsalon is verschillend van een hondenkapsalon. Een kat gedraagt zicht anders en vraagt een andere, aangepaste, manier van benaderen. Is dat allemaal dan zo verschillend dan wat ik zie bij honden? Jazeker! Vroeger werd een kat door de meeste trimmers gezien als een kleine hond. Inmiddels weet jij als kattenliefhebber wel beter. Een kat is een totaal ander dier, met andere gedragingen, gewoontes en vraagt een andere manier van benaderen.

jun 11, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 4/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Je kent ze wel, die foto’s en filmpjes waar een kat heerlijk ligt te genieten wanneer haar baasje haar aan het borstelen is? Misschien vraag jij je dan ook af waarom jouw kat er nou zo’n hekel aan heeft? Geloof ons als we zeggen dat jij niet de enige bent! Maar het kan anders. Ook jouw kat, met haar eigen mening, kan vachtverzorging als 'lekker' in plaats van als 'nachtmerrie' leren ervaren.

jun 10, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 3/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

De regel is dat een kat vaak goed in staat is haar eigen vacht in model en uit de klit te
houden. Maar toch zijn er veel uitzonderingen op de regel (zie het blog: 5 soorten katten die graag wat hulp hebben bij de verzorging van hun vacht). 

Hoe kan jij je kat dan het beste helpen om klitten te voorkomen?
Borstelen hoor ik je denken! Maar wist je dat het klakkeloos borstelen van je kat grote
problemen kan veroorzaken? Als jij jouw kat wil helpen is het heel belangrijk dat je weet waar
je mee bezig bent want voor je het weet heb je de haargroeicyclus in de war geschopt en
ben je nog verder van huis. Van keer op keer borstelen wordt het haar namelijk
klitgevoeliger, minder mooi van kleur en kan je kat zelfs in een permanente rui raken!

jun 9, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 2/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Kammen of borstelen van je kat is helemaal niet zo noodzakelijk als de meeste mensen denken (hierover schreef ik ook al in het blog: 'Jouw kat borstelen of niet borstelen? Dat is de vraag...'. Bedenk goed dat kammen de cyclus van de vachtgroei stopt en in de war schopt waardoor overmatige verharing kan optreden. 

Helaas kunnen echter niet al onze huiskatten hun vachtverzorging zelf aan (meer hierover lees je het in het blog: '5 soorten katten die graag wat hulp hebben bij het verzorgen van hun vacht'). Maar ook katten die simpelweg een te grote explosieve vacht hebben, die niet te temmen is met hun eigen kattentong als ideale kam, moeten we helpen. Maar hoe dan? En vooral: waarmee? 

jun 8, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Blog 1/5 uit de blogreeks door Wendy Govers - van Thiel speciaal geschreven voor Wellopet

Het klinkt heel aannemelijk! "Een hond moet naar het trimsalon; maar een kat toch zeker niet? Een kat ziet er van nature steeds goed uit toch?"
Helaas is niets minder waar. Enerzijds is het inderdaad zo dat een kat haar eigen jasje in model en uit de klit houdt. Dit is de regel. Maar anderzijds zijn er meerdere redenen te bedenken waarom dit haar soms toch niet lukt. En dat zijn de uitzonderingen op die regel. Op die momenten is het aan ons, de baasjes, om pijnlijke klitten en ernstige vervilting te voorkomen. 

jun 4, 2020 |
Vachtverzorging voor katten, In de Pers, Boek: 'Klitvrije kat, zo doe je dat!',  |
Wendy

Artikel door Wendy Govers - van Thiel voor Majesteit Magazine editie 2020 

Wat is het geheim achter de foto’s op internet, van katten die genieten van een borstelbeurt, of kalm in bad gaan? Kattentrimster Wendy Govers-van Thiel geeft tips hoe je dit een kitten leert.

mei 31, 2020 |
Kattenhotel, Vachtverzorging voor katten, Diverse,  |
Wendy

Eigen column - 'Belevenissen uit het dierenpension' van Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo vakblad. Editie 3 - 2020

Van de ene op de andere dag een leeg hotel. Ik hoef je niet uit te leggen hoe dat voelt, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Maar ja, wat dan? Als ondernemer doen wij niets liever dan … Juist: ondernemen. En dus niet stilzitten, duimen en hopen dat het snel weer goed gaat. 

mei 24, 2020 |
Gezondheid, Kattengedrag,  |
Wendy

Tijdens Corona is alles anders. De maatregelen die Corona en de intelligente lockdown met zich meebrengen zorgen dat ons hele leven op zijn kop ligt. We werken vanuit thuis in plaats van op de zaak, weg structuur, regelmaat, contact met collega’s en rust voor je kat. Want ja ook voor je kat ziet alles er anders uit dan normaal. En dat is niet niks voor een gewoontedier die van nature graag op zichzelf is. 

mei 17, 2020 |
Kattenhotel, Vachtverzorging voor katten, In de Pers,  |
Wendy

Interview met Wendy Govers - van Thiel door Arrianne Liefrink van Voer voor katten. Gepubliceerd in online magazine de Carnivoor 

Wie?  Wendy Govers –van Thiel
Bedrijf?  Cats Only Kattenhotel & Katsalon
Waar?  Broekkantseweg 15 in Gemert
Je eerste huisdier?  Hond Astor (zie foto klik hier voor het originele artikel)
Een hond of een kat?  Hond
Wat is je lievelingskat?  Jenny (Die ook op de kaft van m’n boek staat)

mei 10, 2020 |
Kattenhotel,  |
Wendy

Corona gooit roet in het eten voor onze verre reizen van deze zomer. Alle reizen staan op losse schroeven waardoor menigeen eieren voor zijn geld kiest en voor zekerheid gaat. De vakantieplannen voor een reis naar Spanje, Italië of misschien wel Zuid-Afrika wordt omgeruild naar een tripje naar Zeeland, Texel of wellicht de bosrijke Veluwe. 

Ergens toch wel fijn zo’n vakantie om de hoek want dan kan je kat gewoon mee. Zo hoeft er geen kattenpension geregeld te worden. Of is het niet nodig om de buurvrouw te vragen en beter nog heb je ook niet het risico dat de oppas ineens afzegt net voor de vakantie. Maar is het wel zo ideaal om je kat mee te nemen op reis? De voordelen zijn duidelijk maar over de nadelen wordt vaak te weinig nagedacht. Daarom verzamel ik in dit blog een lijstje met nadelen welke mij ter ore zijn gekomen van mijn klanten uit het kattenhotel.

apr 26, 2020 |
Kattenhotel, In de Pers,  |
Wendy