Blog


BACK
dec 9, 2018 |
Wendy

Zo verleng je het hoogseizoen

Artikel door Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo vakblad editie 6 - 2018

In het dierenpension heb je te maken met blije mensen die op vakantie gaan of met een goed gevoel terugkeren van hun mooie reis door Thailand, hun strandvakantie in Egypte of hun roadtrip door IJsland. Maar vakantiegangers zijn niet de enige pensiondoelgroep. Ook ziekenhuisbezoekjes, verhuizingen en verbouwingen kunnen een mooie stroom aan inkomsten opleveren.

Verhuizen geeft niet alleen stress voor mensen, maar ook voor katten. Al die rondzwervende dozen en de complete inboedel die door het huis schuift, dragen niet echt bij aan de stabiele omgeving die onze huiskat zo graag wil hebben. En dan heb ik het nog niet eens over de ontsnappingskans door openstaande deuren, want het verhuisteam is immers niet gewend om te letten op wegsneakende katten. Al met al zit een kat waarschijnlijk stukken beter, en veiliger, bij ons in het hotel.

Hetzelfde geldt voor verbouwingen. Ook hier ligt het ontsnappingsgevaar weer op de loer. Je klant kan zijn kat om dit risico te beperken, opsluiten in een kamertje dat niet onder handen wordt genomen. Maar dan blijf je alsnog zitten met het enorme lawaai dat met vrijwel elke verbouwing gepaard gaat. Daarnaast kan ik als kattentrimster nog een extra reden aandragen waarom een korte vakantie voor je kat tijdens de verbouwing verstandig is. Door de stress van de verbouwing wassen katten zich niet; of in ieder geval minder. Dit in combinatie met al het rondzwervende bouwstof zorgt in no time voor een vervilte (langharige) kattenvacht. Heb je je eigen haar weleens gevoeld na een dagje klussen? Gelukkig nemen wij aan het einde van de dag een lekkere douche, in tegenstelling tot onze katten die nog moeten bijkomen van al het onheil in huis gedurende de dag.

Oktober en november
Weet jouw klant je pension ook al te vinden tijdens zijn verhuizing of verbouwing? Zo niet, gebruik dan vooral bovenstaande punten om je klanten te adviseren. Want geloof mij: deze groep klanten is ideaal voor het verlengen van het hoogseizoen. In mijn pension zie ik namelijk dat mensen vooral gaan verhuizen of verbouwen in de maanden oktober en november. NVM-makelaars spelen mooi in op dit fenomeen door hun ‘Open huizenroute’ aan het begin van oktober te plannen. Hier moeten wij pensionhouders toch zeker ook iets mee kunnen doen. 

Bekijk hier het originele artikel.