Blog


BACK
feb 23, 2019 |
Wendy

Ontzorg ook jezelf

Column door Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo Vakblad editie 1 - 2019

Ontzorgen, daar zijn wij huisdierondernemers goed in. Wij helpen onze klanten op alle mogelijke manieren, zelfs als dat ten koste van onszelf gaat. Daarom blijft het belangrijk dat je ook voor jezelf zorgt.

De meeste ondernemers in onze branche werken vanuit hun passie. Wij hebben gigantisch leuk werk met huisdieren maar dragen behoorlijk wat verantwoordelijkheden door de zorg van iemands ‘kind’ over te nemen. Daarbij is werk ‘in de dieren’ nu niet echt een 9-tot-5-baan. Zeker niet nu je met dank aan je smartphone en social media eigenlijk 24 uur per dag ‘aan’ staat.

Mensen kennen geen grijs

Om ervoor te zorgen dat je je werk ook leuk blijft vinden, is het daarom een must om je aan regels te houden. Niet alleen jijzelf maar ook je klanten zullen zich daaraan moeten houden. Zelf heb ik de afgelopen 2,5 jaar deze regels niet zo secuur genomen. Althans, ik had ze wel, maar liet mijn klanten ervan afwijken als het hun beter uitkwam. Met als gevolg dat je altijd klaarstaat voor iedereen en daarom heel gemakkelijk aan jezelf voorbijloopt. Een vriend waarschuwde me vorig jaar al: “Mensen kennen geen grijs, iets kan wel of iets kan niet. Maak je uitzonderingen dan kan alles dus wel.”

Nieuwe regels

Daarom besloot ik het jaar maar eens te beginnen met strengere regels die ik mijn klanten in de vorm van ‘goede voornemens’ heb voorgeschoteld in de eerste nieuwsbrief van dit jaar. En wat denk je wat er gebeurde? De nieuwsbrief werd heel goed gelezen en ik kreeg meer leuke reacties dan ooit van klanten die het knap vonden dat ik op mijn strepen ging staan en aan mezelf dacht. Omdat ik ook nog e-mails kreeg met complimenten van collega’s, deel ik met alle plezier mijn nieuwe regels met jou.

  1. Afspraak is afspraak voor beide partijen, we werken immers niet voor niets met algemene voorwaarden 
  2. Vaste openingstijden voor het kattenhotel
  3. Geen trimbeurten in de kattentrimsalon in de avond en in het weekend
  4. De avondronde in het kattenhotel wordt vervroegd van 22.30 naar 20.00 uur 
  5. Dieren die veel medische zorg nodig hebben, worden doorverwezen naar een collega-dierenhotel met dierenartsenkliniek 
  6. Weg met negatieve energie
  7. Vrije tijd = Vrije tijd

Ik daag je uit om in dit nieuwe jaar ook jouw regels bij te stellen en je daaraan te houden natuurlijk. Tip: Schrijf ze op! Want geloof me: je bent ze zo weer vergeten, waardoor je snel weer in je oude gewoontes blijft hangen.

Benieuwd naar het volledige epistel dat ik deelde met mijn klanten? Je vindt het op de blogpagina van Cats Only in de blog ‘Mijn goede voornemens’

Bekijk hier het originele artikel in PDF