Blog


BACK
aug 10, 2020 |
Wendy

Cats Only Blog: Spannende nieuwe plannen bij Cats Only, euh Cats Class 

Het is je vast niet ontgaan dat ik een bezige bij ben. Naast het kattenhotel en de kattentrimsalon houd ik mij ook heel graag bezig met lesgeven. Alhoewel ik nooit de ambitie heb gehad om leraar te worden heb ik tijdens mijn dierverzorgingsopleiding wel mijn kynologisch instructeur diploma gehaald waarmee ik les zou mogen geven op een hondenschool. En daarna ben ik nog op les gegaan om mijn instructeursdiploma voor het paardrijden te halen. Avondenlang heb ik weer in wind in de paardenbak les staan geven aan ponyruiters. En vervolgens beland ik in mijn kattenbaan weer voor de klas. Wat begon als een workshop voor katteneigenaren bij mij in de salon, zodat zij zelf konden leren om hun eigen kat te trimmen breidt zich nu uit naar een echte kattentrimopleiding. En nee dat ging niet over 1 nacht ijs. 

10 jaar geleden alweer deed ik mee aan een workshop katten trimmen. En na 2 dagen was ik dan ook kattentrimmer, bizar? Jazeker! Maar helaas was deze 2-daagse workshop de enige opleiding op de markt destijds. Gelukkig had ik al wel een uitgebreide hondentrimopleiding gevolgd waardoor ik feeling had met vachten en wist hoe ik de trimmaterialen moest hanteren maar dat was het dan ook. Door de rest blufte ik me heen. En ja door schade en schande word je dan wijs. Want na een jaar vrijworstelen met katten zag ik het niet meer zitten. Ik had geleerd dat je moest winnen van de kat en dat deed ik dan ook. Aan het begin van de trimbeurt ging ik in de aanval, zorgde ik dat ik de kat goed vasthad met alle gevolgen van dien. Want wat ik toen nog niet wist was dat katten er niet van houden om hun controle kwijt te raken en dat mocht ik bekopen met bekraste handen en armen. Na een jaar stond ik op het punt om te stoppen want dit was toch geen baan. Hier werd toch niemand blij van, ik niet, de baas niet en de kat zeer zeker ook niet. Maar ik zette door en besloot meer te willen leren over kattengedrag, dat moest de oplossing zijn dacht ik. 

Vol goede moed deed ik een module kattengedrag bij Tinley welke ik met een 10 afsloot, nou dat had ik in de vingers. En dat bleek ook want het geleerde in deze opleiding, dat katten dus van controle houden, werkte super. Wanneer je een kat los vast op tafel houdt is het gevecht over. 

Nog meer veranderde er toen ik na 2 jaar opnieuw in aanraking kwam met vachtvriendelijk trimmen. Ik kende dit al vanuit mijn hondenopleiding maar was het door een andere manier van werken op mijn stage adres weer vergeten. Door niet meer te plukken en te ontwollen en te stoppen met het gebruiken van harken en scherpe gereedschappen tijdens het trimmen werden de katten ineens nog leuker op tafel. En daarbij gingen de vachten ook nog eens met sprongen vooruit. 

Eigenwijs als ik was heb ik zelf mijn weg gevonden naar deze mooie manier van werken maar ik weet dat deze weg niet voor iedereen weggelegd is. Vele zouden allang gestopt zijn na al die tegenslagen. Daarom was het tijd voor een echte kattentrimopleiding. Jaren geleden kreeg ik de kans om mee een vakopleiding katten trimmen op te richten voor het HKI zodat nieuwbakken trimmers goedbeslagen ten ijs zouden komen tijdens hun nieuwe job. En niet zomaar met een cursusje op pad te hoeven gaan. In de afgelopen jaren heb ik vele cursisten theorie en praktijkles mogen geven en hebben we Nederland en België verrijkt met tientallen nieuwe kattentrimmers, die o zo hard nodig waren. 

Ondertussen kriebelde het wat, want zou ik niet zelf een opleiding kunnen beginnen? Corona gaf me het zetje om eens te beginnen met een onlinecursus, voor katteneigenaren wel te verstaan. In een paar maanden tijd hielp ik tientallen eigenaren en de reacties waren zo lovend dat ik de knoop het doorgehakt. Ik ga het doen! Ik stop met het lesgeven bij het HKI en ik ga een kattentrimopleiding starten onder de naam Cats Class!

De opleiding die de naam: ‘Katten trimmen in de praktijk’ gaat dragen wordt een veelal online opleiding. Corona leerde ons namelijk dat lessen ook prima online te volgen zijn. Scheelt weer de huur van een klaslokaal, verre reizen voor de deelnemers en door deze manier van lesgeven zijn cursisten ook nog eens flexibel in wanneer ze de lessen volgen. Hierdoor is de opleiding prima te volgen naast een fulltimebaan. 

De opleiding zal gaan bestaan uit 6 modules, 5 theoriemodules met daarin vooral heel veel praktijkvoorbeelden. Door middel van video’s en echte casussen uit de salon wil ik mijn cursisten voorbereiden op dat wat je ook echt gaat tegen komen op je trimtafel. Geen ellenlange verhalen op papier maar het echte werk. Daarbij staat er ook al een livedag gepland waarbij we samen naar de groothandel gaan om informatie krijgen over alle benodigde gereedschappen. En niet alleen dat op deze manier kan je ze ook zien, voelen en horen. Na het theorie-examen gaan we dan echt hands-on verder. Module 6 staat in het teken van het trimmen, ofwel ‘zelluf doen’ zoals mijn coach altijd zegt. Door middel van een kijkdag, live masterclass onder mijn begeleiding maar ook door stages en het feit dat je zelf katten gaat regelen om te trimmen zorgt ervoor dat jij aan het einde van module 6 het vertrouwen hebt dat jij je klanten goed kunt helpen. Om dit te toetsen sluiten we dit af met een praktijkexamen bij mij in de salon. Ik regel hier voor de katten zodat jij niet zelf met je katten stad en land af hoeft te reizen om hem vervolgens kaalgeschoren en wel weer mee naar huis te nemen. 

Geslaagd? Dan wil je aan de slag met je eigen kattentrimsalon, maar hoe dan? Ook daar is aan gedacht. Na module 6 volgt ervoor wie wil nog een bonus over ondernemen. In deze laatste bonus module neem ik je mee in het starten van een kattentrimsalon. Ik neem je mee in alle keuzes die je moet maken, de weg die je moet behandelen om klanten te krijgen en vervolgens natuurlijk ook om ze te houden. 

Klinkt dit je allemaal heel mooi in de oren, noteer dan januari 2021 vast in je agenda want dan start de eerste opleiding! Kan je zolang niet wachten dan heb ik nog iets anders. Vanaf 31 augustus ga ik met een selecte groep starten om de deze opleiding te testen. Samen met mijn testgroep doorloop ik de eerste 5 modules. Samen finetunen we de lesstof zodat de opleiding ook echt waarde gaat bieden voor alle cursisten. Wie weet er immers beter wat je wil leren dan jijzelf? Deze exclusieve pilot wordt eenmalig aangeboden voor een zeer lage prijs. Wil jij in mijn testpanel dan kun je deelnemen voor slechts € 650,- ex btw, wel een verschil met de originele prijs die rond de €1250,- komt te liggen! Nu hoor ik je denken, ja maar ik krijg ook een module minder. Niets is minder waar. Doorloop jij de hele pilot en help jij mij aan feedback dan krijg jij in ruil daarvoor gratis toegang tot de eerste editie van de echte cursus die in januari 2021 start met praktijk, bonus en diploma als afsluiter. 

Wil jij meer weten over de pilot? Stuur me een mailtje en ik zorg dat je alle informatie krijgt. Sta je nu al te popelen om mee te doen wacht dan niet te lang. Voor de eerste 6 deelnemers staat er een mooie corona-proof Bonus klaar! Nieuwsgierig? Vooruit dan! Ik heb een afspraak gemaakt bij Kattencafé Balthazar waar we ervoor gaan zorgen dat alle bewoners van het kattencafé weer een fijn kapsel krijgen. Twijfel je nog? Mail dan gerust zodat ik al je vragen kan beantwoorden. 

Groetjes Wendy

Ps. Wil je op de hoogte blijven van al mijn webinars, workshops en opleidingen? Volg Cats Class dan op Facebook en Instagram. En wijzig je voorkeuren onderaan mijn nieuwsbrief even. Zoek een oud Cattebelletje op, scrol naar onderen en klik daar op Update your Preferences. Hier kun je Cats Class aanvinken en dan houd ik je ook op de hoogte van alle webinars, workshops en de opleidingen.