Blog


BACK
okt 13, 2019 |
Wendy

Wendy is gek, op katten!

Interview in magazine kattenmanieren 4/2019

Wendy Govers is gediplomeerd dierenverzorgster, gespecialiseerd kattentrimster en praktijkdocent kattentrimmen. Samen met haar man is ze eigenaar van Cats Only kattenhotel en kattentrimsalon. Druk genoeg, zou je denken maar toch vond Wendy de tijd om een boek te schrijven.

Wendy volgde haar opleiding tot kattentrimmer aan het Huisdier Kennis Instituut (HKI), waar ze momenteel ook docent is. In haar kattenhotel is in het hoogseizoen geen plekje meer vrij en ook aan het trimmen van katten in haar katsalon heeft deze duizendpoot de handen vol. Hoe kreeg ze het voor elkaar om ook nog een boek te schrijven?

 

Waarom maak je er geen boek van?

“Eigenlijk had ik de ruwe versie van Klitvrije kat, zo doe je dat al liggen”, vertelt Wendy. “Regelmatig geef ik workshops over vachtverzorging. Mijn cursisten kregen dan een word-document mee met trips & trics over vachtverzorging. Dat document moest steeds worden uitgeprint; dat was lastig. Op een gegeven moment vroeg een klant, die enthousiast was over de inhoud: ‘Waarom maak je er geen boek van?’ Zo werd het idee geboren.’

 

Die haren blijven maar komen…

Wendy vertelt dat ze haar boek schreef voor de ‘gewone’ kattenbezitter die graag de vacht van zijn kat zo goed mogelijk wil verzorgen. “Je wilt niet weten hoe vaak ik het hoor van mensen die hun kat hier in het hotel of de katsalon komen brengen: ‘Hoe meer ik borstel, hoe meer hij verhaart. Die haren blijven maar komen, hoe stop ik dit?’ Of mensen die een langharige of halflangharige kat hebben en willen voorkomen dat zijn vacht gaan klitten. Met dit boek wil ik mensen leren wat ze kunnen doen om pijnlijke klitten en een slechte vacht te voorkomen maar vooral ook wat ze niet moeten doen. Welke materialen je het beste kunt gebruiken en hoe je de vacht moet verzorgen tijdens de rui, een warme zomer of koude winterdagen.”

Wendy’s boek leest heerlijk weg, het is prettig geschreven en het staat vol mooi beeldmateriaal. Hoewel Wendy het schreef voor de gewone kattenliefhebber wordt het boek ook gekocht door collega-kattentrimmers. “Natuurlijk vind ik dat leuk”, zegt ze, “en een groot compliment. Maar nog leuker vind ik het als ik van iemand hoor dat hij nu eindelijk weet hoe hij de vacht van zijn kat gezond kan houden. Dát is waarvoor ik dit boek heb geschreven.”

Klitvrije kat, zo doe je dat

In dit ‘musthave boek voor elke kattenliefhebber’ vind je alle noodzakelijke tips & tricks hoe je de vacht van jouw kat in topconditie houdt. Inclusief handige stappenplannen én tips voor eerste hulp bij vachtproblemen van je kat. Het lekker leesbare boek telt 168 pagina’s en is voorzien van mooie foto’s ter illustratie. Wil je meer weten? Klik op de boekcover