Blog


BACK
okt 27, 2019 |
Wendy

Verrijking, kan het ook té rijk zijn?

Eigen column - 'Belevenissen uit het dierenpension' van Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo vakblad. Editie 5- 2019

Het leven van onze huiskatten is saai, heel erg saai! Natuurlijk doen wij er alles aan om het onze huisdieren naar de zin te maken. We kopen een krabpaal, bouwen een kattenren voor katten die niet los in de buurt mogen lopen en struikelen minstens tien keer per dag over een rondzwervend kattenballetje of een muis. Maar is dat wel genoeg verrijking voor onze katten?

Deze vraag spookte ongetwijfeld ook door jouw hoofd bij het bouwen van je kattenkamers. Hoe goed wij onze zaken voor elkaar hebben in het pension: een heel huis nabootsen is niet te doen. Daarom moet je op een beperkt oppervlak zo veel mogelijk nuttige plekken zien te combineren met een uitdagende leefomgeving die je hotelgasten ertoe aanzet om lekker actief te zijn tijdens hun vakantie.

Uitdagende geurtjes

Zo ook hier in het hotel, waar de ramen in de zolderkamers en de kattentuinen van de tuinkamers zorgen voor de grootst mogelijke verrijking. De zoldergasten kunnen uren voor het raam turen, naar alles wat er hier op het terrein gebeurt. Ze kunnen genieten van de uitdagende geurtjes van buiten en zo nu en dan valt er ook nog wat te jagen als er een vlieg de kamer durft te betreden. In de kattentuinen is het helemaal lol, aangezien ons kippenanimatieteam, zich van geen kwaad bewust, pal langs de tuinen rondscharrelt. Zo komen die prooien wel heel erg dichtbij. En het kan nog rijker: regelmatig wordt er een muisje of zelfs vogel gevangen.

Angst voor de sloop

Maar kan verrijking ook teveel zijn? Daar moest ik aan denken toen onze bouwplannen voor een nieuw huis toch wel heel erg dichtbij kwamen. Wat zouden de katten vinden van al dat bouwvolk op het terrein? En dan hebben we het nog niet gehad over de sloop van het oude huis met bijbehorende grote machines. Met wat lichte angst planden we de sloop tijdens een weekend waarin we slechts twee gasten hadden die ook nog eens in de uiterste hoek van het hotel verbleven. En guess what! tijdens hun dagelijkse rondje door het hotel besloten zij zo dicht mogelijk bij het schouwspel te gaan zitten, zodat zij alles op de voet konden volgen. Wat een opluchting! 

Bekijk het originele artikel hier.