Blog


BACK
jan 5, 2019 |
Wendy

De huisdiervraagbaak versie 2.0

Artikel door Wendy Govers - van Thiel voor het Dibevo vakblad editie 5-2018 

De tijd dat klanten dom gehouden werden en dat nog goedkeurden ook, is voorbij.
Ze nemen niet meer klakkeloos alles aan en dr. Google is ieders beste vriend.
Irritant is het soms wel, maar natuurlijk kunnen wij hier ook gebruik van maken.

Als dierenspecialist weten wij door onze vooropleiding, bijscholingen en natuurlijk ook onze ervaring, vaak meer dan onze klanten. En de gemiddelde klant vindt dat maar wat handig dat jij overal een antwoord op weet. Het zal je dan ook niet onbekend in de oren klinken als ik zeg dat ik veel vragen te horen krijg wanneer er hotelgasten gehaald of gebracht worden. De gekste vragen komen hier voorbij, want ja: als kattenpensionhouder weet je immers ‘alles’ over katten. Tenminste, dat is wat je klanten denken. Soms moet je het antwoord schuldig blijven, maar stuur je ze de goede kant op voor de oplossing. En soms kun je ze direct van passend advies voorzien. In beide gevallen lever je je klant een superservice.

De beste marketing
Dat merk je dan ook goed buiten de vakanties van je gasten om. Ongetwijfeld ontvang jij net als ik gedurende het hele jaar berichten, mails, appjes en telefoontjes met alle vragen die klanten maar kunnen verzinnen over hun huisdier. En ja, daar ben je soms nogal wat tijd mee kwijt, maar het heeft een groot voordeel. Het feit dat jouw klanten bij elk huisdiervraagstuk meteen denken aan jou en je bedrijf, dat is toch wel de beste marketing die je kunt bedenken. Het spreekt dan namelijk voor zich dat zij ook het eerst aan jou denken bij het boeken van hun vakantie, of in mijn geval bij het opsteken van vachtproblemen. Deze verloren tijd neem ik dan ook graag voor lief.

Blogs
En mochten je klanten toch liever gebruikmaken van dr. Google: zorg er dan voor dat ook hij ze doorstuurt naar jouw website. In mijn geval ‘regel’ ik dit door het schrijven van blogs. Deze blogs zorgen ervoor dat mijn website voorzien is van goede content, waardoor ook Google mij vindt wanneer er een kattenvraag gesteld wordt. En als een toppositie op internet nog geen expertstatus meer uitdraagt, dan weet ik het ook niet meer! 

Bekijk hier het originele artikel.