Vacht & Vel lezing door Jet Bijen - Veldhoen

Donderdag 17 mei 2018 -> Voorjaarsrui lezing 

De voorjaarsrui komt er weer aan...Hond en kat gaan nu de dagen lengen hun oude versleten jas afstoten. 'Een keer extra stofzuigen hoort erbij', denkt menigeen bij aanschaf van een pup of kitten. De werkelijke harenoverlast kan echter grote vormen aannemen. In ons huis zijn de sporen van de rui onmiskenbaar aanwezig. Op meubels, kleding, je vindt die haren zelfs op plekken waar je huisdier nooit komt....

Honden hebben zèlf eigenlijk geen last van hun vachtwisseling. Katten daarentegen likken een groot deel van de haren op. Niet zelden krijgen ze daardoor last van hun maag en darmen.

Je zou daarom denken, we gaan dat beestje eens helpen door flink te borstelen. Er bestaan immers wonderborstels die succes beloven....en alles wat in de kam of borstel zit komt alvast níet op het tapijt!
Helaas genereert dat uitborstelen geen blijvend succes, of verergert het probleem daar zelfs door.

Wil jij nu weleens weten wat wel en wat niet werkt?

  • Helpen extra vitaminen, visolie, schapen- of paardenvet tegen het verharen?
  • Wat is het effect van de verschillende borstels, kammen, vachtharkjes?
  • Zijn er andere opties die verhaaroverlast kunnen indammen?

In de ‘Vacht & Vel - voorjaarsrui lezing van vachtspecialist Jet Bijen – Veldhoen komt het allemaal aan bod.

Deze lezing is zowel geschikt voor professionals (dierenartsen en assistentes, pensioneigenaren, dierenwinkelpersoneel, trimmers in opleiding of gevestigde trimmers die wel weer eens een opfrisser kunnen gebruiken) en ook voor liefhebbers die gewoon weleens willen weten hoe het nu zit ;-) In de lezing wordt zowel de honden als de kattenhuid en vacht behandeld, aangezien deze stiekem helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. Hondengekken zijn dus zeker ook welkom!

Praktische info:
Wanneer: Donderdag 17 mei 2018
Hoe laat: 19.00 uur tot 22.00 uur (aanvang 18.30)
Waar: Seats2meet Strijp-S Eindhoven
Bereikbaarheid: Makkelijk bereikbaar met auto en ov.
Kosten: € 45,- (incl btw)

Ben jij erbij? Geef je dan op via een mailtje met je naam, adres en telefoonnummer naar wendy@cats-only.nl of bel naar Wendy: 06-12087911

Wil jij mij helpen om dit evenement rond te delen? Graag! Je kunt hier een flyer downloaden die je kunt printen of kunt delen via je website, nieuwsbrief of Facebookpagina.